arrow_drop_up arrow_drop_down

BIM Onderwijs - Voor kennis en verbinding

BIM Onderwijs staat voor  landelijke verbinding. Een community waar bouw gerelateerd onderwijs, bedrijfsleven en overheid worden verbonden. 

BIM Onderwijs (toen alleen nog onder de naam BIMregister) is sinds 2012 dé hotspot voor BIM  kennis, netwerk, stageplekken en werk. Met de kennis vanuit de BIM Onderwijs activiteiten kan werkelijk waar iedereen zelfstandig een BIM professional worden. BIM Onderwijs is er om jou als student of professional te helpen groeien. Dat doen we door de beste tips, trends en nieuwste kennis te delen via onze blogs, video's, evenementen en trainingen. Daarnaast is het onze missie het  bedrijfsleven te verbinden met het onderwijs in onze bruisende BIM Onderwijs Academy, BIM Onderwijsdag, BIM Studenten Battle, BIM Onderwijs Werkgroepen en helpen we desgevraagd onderwijsinstellingen met de BIM implementatie via BIM Onderwijs Support. 

Foto van Delano Kenepa

Eigenaar van BIM Onderwijs

Delano Kenepa (Alphen aan den Rijn, 1987) is eerst als werktuigbouwkundige afgestudeerd aan het ROC Leiden Lammenschans en daarna als bouwkundig ingenieur aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens zijn studie op de Hogeschool Utrecht merkte hij dat er nog veel onderzocht moet worden met betrekking tot het virtueel bouwen. Op de TU/e startte hij in 2012 zijn eigen media bedrijf. Na een jaar werd het verkocht en begon hij BIMregister. Het doel van BIMregister is het bevorderen van de digitale revolutie in de bouw met een focus op BIM.


Delano richt zich met BIMregister op het centraliseren en verbinden van BIM gerelateerde bedrijven maar ook de kennisoverdracht tussen bedrijfsleven en onderwijs. Het bedrijf richtte zich in de loop van de jaren steeds meer op onderwijs. Vanuit dat specialisme is er vanaf 2016 naast BIMregister officieel een tweede bedrijf gestart genaamd BIM Onderwijs. Hierdoor worden leraren van mbo's en hbo's letterlijk in verbinding gebracht met elkaar en met marktpartijen uit de bouwkolom. Vanuit BIM Onderwijs zijn er diverse onderdelen ontstaan, zoals: BIM Onderwijs Academy, BIM Onderwijsdag, BIM Studenten Battle, BIM Onderwijs Werkgroepen en BIM Onderwijs Support

Missie

BIM Onderwijs staat voor het landelijk verbinden en afstemmen van bedrijfsleven en onderwijs binnen de gebouwde omgeving. Kennisoverdracht is daar een essentieel onderdeel van. BIM Onderwijs zet daarvoor de vijf unieke BIM Onderwijs activiteiten in:
BIM Onderwijs Academy, BIM Onderwijsdag, BIM Studenten Battle, BIM Onderwijs Werkgroepen en
BIM Onderwijs Support.

De huidige afstemming tussen bedrijven en onderwijs kennen een grote diversiteit van diepgang op het gebied van BIM. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting met bedrijven en tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo waardoor afstemming lastig blijft. Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet. Daarnaast geven bedrijven aan dat er een tekort is aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. Dit heeft mede te maken met de vergrijzing en dat de bouw als minder sexy en high-tech wordt beschouwd.

Wij maken gebruik van cookies